Appartementenblok Delft

Client
ID-Projectontwikkeling
Jaar
2011
Programma
Woningbouw

Appartementenblok delft

ID-Projectontwikkeling heeft de vraag gesteld een complex te ontwerpen voor 12 appartementen. Het concept is een blok met „vrijstaande appartementen”. Hierdoor is iedere individuele woning vanaf de gevel herkenbaar. De appartementen zijn gemakkelijk te koppelen, hebben allen een (dak)terras en hebben naar meerdere kanten uitzicht. De orientatie op de zon zorgt voor lichte ruimte.

Na een selectieronde heb ik Ido gekozen om zijn talent om wensen om te zetten in praktische ideeën die én matchen met een gevoel voor schoonheid én matchen met een hoog gevoel voor praktische uitvoering`

ontwerp

De zigzag-woningen bieden de mogelijkheid om de woning op twee niveau’s binnen te komen. Dit geeft vrijheid bij het indelen, en geeft tevens de mogelijkheid om een bedrijf aan huis te hebben. Het woonblok is compact ontworpen met veel daglicht voor de individuele woningen. Een ander voordeel van deze manier van schakelen is het verminderen van eventuele geluidsoverlast door buren. De woningen hebben allen mogelijkheid tot parkeren in de garage op maaiveld niveau.


parallax_speeds = { fixed: '#post-280-title, #post-283-title, #post-285-title, #post-294-title' };