Charlois Speciaal

Charlois Speciaal

Charlois Speciaal is een nieuwe tiendaagse kunstmanifestatie in Rotterdam Zuid. Met inspirerende samenwerkingsprojecten tussen lokale kunstenaars en bewoners van Charlois.

Charlois Speciaal biedt kunst van internationaal niveau met routes langs de werkplekken van Charloisse kunstenaars. Op bijzondere locaties zijn er lezingen, performances en pop-up exposities. Er is muziek, en natuurlijk eten en drinken.

CHARLOIS SPECIAAL is onderdeel van Stichting Kunstweekend Charlois.

Het uitgangspunt van Charlois Speciaal is de relatie tussen kunst en de lokale cultuur. In Charlois wonen en werken meer dan 350 kunstenaars. Het is een actieve, internationaal georiënteerde kunstenaarsgemeenschap met ateliercomplexen in woonwijken en in het havengebied. In hun werk zoeken veel kunstenaars de dialoog met bewoners. Daardoor groeit de saamhorigheid en levendigheid in een gebied met meer dan 150 verschillende nationaliteiten.

DSC_2289_s

Charlois Speciaal is een nieuwe kunstmanifestatie in Rotterdam Charlois. Van 10 t/m 19 juni presenteren meer dan 100 kunstenaars hun werk op bijzondere locaties.

Pages: