RENOVATIE UVA GEBOUW REC-G


Architect
Aiscube
Jaar
2015
Programma
Onderwijs
Schaal
8.210 m2

De UvA biedt een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving en is gevestigd in historische en moderne gebouwen in Amsterdam, en is mede daardoor een geïntegreerd onderdeel van de stad.

 

 

onderwijsgebouw

REC G is een onderwijsgebouw van de Universiteit van Amsterdam. Het gebouw bevindt zich aan de Nieuwe Prinsengracht en vormt samen met een aantal andere gebouwen het cluster Roeterseilandcampus waar de gammawetenschappen gehuisvest zijn.Ten behoeve van het huisvesten van FMG (psychologie) is het pand intern gerenoveerd. De renovatie omvatte een herindeling van het bestaande pand waarbij de kantoor- en onderwijsfunctie van het gehandhaafd blijft.

 

inpandige renovatie

Scope van het project is instandhouding van het gebouw voor ten minste 15 jaar. De structuur van het gemeentelijk monument is leidend geweest bij de herinrichting. Diverse ruimten zijn grondig vernieuwd en programma’s zijn toegevoegd zoals; vergaderruimten, een nieuwe entree met trappenhuis, nieuwe pantry’s, repro-ruimten en een nieuwe installatie-ruimte. De bestaande (monumentale) kwaliteiten van het gebouw zijn benadrukt en waar nodig en mogelijk in ere hersteld.

Voor architectenbureau Aiscube van Tanja Buijs Vitkova is Hendrik Metselaar betrokken geweest als architect en ingenieur.


parallax_speeds = { fixed: '#post-280-title, #post-283-title, #post-285-title, #post-294-title' };