B30

Beeld: Kaan
Client
KAAN
BIM
RvB-Bim Norm
Jaar
2014
Programma
Publieke gebouwen

B30 RIJKSKENNISCENTRUM

Het Rijksmonument ‘B30’ is gelegen aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Tot medio 2013 werd het gebouw  gebruikt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Na ruim honderd jaar krijgt B30 een nieuwe functie en gaat een nieuwe toekomst tegemoet als kenniscentrum van de Rijksoverheid.

KAAN architecten wist binnen een consortium samen met Breijer het PPS project binnen te halen met een winnend prijsvraagontwerp. Ieder nieuw Overheidsproject dient tegenwoordig te voldoen aan de RvB BIM-Norm. Ido de Boer werd door beide partijen gevraagd hiervoor zorg te dragen.

bim engineering

Wanneer de RvB BIM-norm van toepassing is, is het van belang om van begin af aan met een goed opgezet BIM-model te werken, zodat communicatie tussen de partijen en de Overheid goed verloopt. In opdracht van Kaan architecten heeft Ido de Boer een compleet ingeregelde Revit-template gemaakt. Deze template voldoet aan de RvB BIM-Norm 1.1, wordt gebruikt bij de uitwerking van project B30 en zal bureaubreed worden toegepast. In opdracht van Breijer is het model van de bestaande situatie conform genoemde Norm gemaakt, zodat KAAN er verder mee kan werken.

005_9

005_13


parallax_speeds = { fixed: '#post-280-title, #post-283-title, #post-285-title, #post-294-title' };